Три партии - социалдемократите, Зелените и свободните демократи - подписаха днес

...
Три партии - социалдемократите, Зелените и свободните демократи - подписаха днес
Коментари Харесай

Три партии подписаха споразумение за управление на Германия

Три партии - социалдемократите, Зелените и свободните демократи - подписаха през днешния ден съглашение за коалиционно правителство в Германия, съобщи ДПА.

Това открива пътя за одобряването на новия кабинет от Народното събрание на следващия ден - малко повече от два месеца след изборите на 26 септември. В сряда социалдемократът Олаф Шолц ще размени като канцлер християндемократката Ангела Меркел, която се отдръпва след 16 години на поста.

Лидерите на трите партии, които ще образуват идващото немско държавно управление, подписаха съдружно съглашение на гала в музея Футуриум в центъра на столицата Берлин тази заран.

Борбата с Covid рецесията ще ангажира цялото внимание на новото държавно управление на Германия, съобщи претендентът за канцлер Олаф Шолц, който на следващия ден ще постави клетва като деветия канцлер на следвоенна Германия, съобщи БНР. Трите партии се застъпват за подсилване на икономическия и валутен съюз на Европейски Съюз и федерализация, само че не показват, по какъв начин ще бъде реализирана тази промяна.Бъдещото немско държавно управление поддържа въвеждането на минимална работна заплата в Европейски Съюз и облагането с налози на интернет колосите.

Новият кабинет е най-младият - множеството министри са от западната част на страната и с юридическо обучение. Вчера Шолц показа номинациите на социалдемократическата партия за министри. 

Изненадващо районният политик от Хесен Нанси Фрезер ще бъде първата жена - министър на вътрешните работи. " Във фокуса на работата ми ще бъде битката с най-голямата опасност за нашия либерален ред - десния екстремизъм ", разгласи Фрезер.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР